Hoe gebruik ik een condoom veilig?

De belangrijkste vraag: Moet ik wel veilig vrijen?

Yes! Je weet namelijk vaak niet zeker of iemand een soa bij zich draagt. Je kunt dus altijd besmet raken. Gebruik daarom altijd een condoom! *dit wist ik allang, kom op met die uitleg..*

Yes! Stap 1..

Scheur de verpakking in het midden open! Pas op dat je het condoom niet beschadigt met je nagels of ringen.
Is de condoom over de houdbaarheidsdatum? Weggooien!

Als het condoom een zaadreservoir heeft, hou je dit met duim en wijsvinger dicht. Bij condooms zonder zaadreservoir zorg je dat er 1 à 2 cm ruimte is aan het uiteinde (daarin kan dan het zaad worden opgevangen) 😉
Rol met je andere hand het condoom helemaal over de penis af. Lukt dit niet goed? Blijf rustig en probeer het opnieuw! Het kan ook zijn dat je een te kleine condoom hebt, lees hierover onze andere blog: Welke condoom moet ik kopen?

Na het klaarkomen moet je de penis direct terugtrekken. Hou het condoom vast als je dit doet! Als je te lang wacht wordt de penis slapper en kan het condoom afglijden.

Maak na gebruik een knoop in het condoom en controleer of het niet lek is! Tip: Maak nooit vooraf een knoop, want dat kan het condoom beschadigen. Gooi hierna het condoom in de vuilnisbak (dus niet door de wc spoelen…).

Doe nooit 2 condooms over elkaar, maar dat wist je vast al. Gebruik een condoom ook maar 1 keer. Als je nog een keer wilt raggen dan moet je een nieuw condoom gebruiken.

100% veilig een condoom?

Nee! Geen enkel voorbehoedmiddel kan 100% bescherming bieden tegen zwangerschap, hiv of andere soa’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *